Texels Kookboek - Gegrilde courgette- en auberginerolletjes met roomkaas

Ingrediënten
1 courgette 1 aubergine 1 teentje knoflook 3 el olijfolie
200 gr roomkaas zout

Hulpmiddelen
snijplank mes cocktailprikkers grillpan knoflookpers

Voorbereiding

Verwijder de kroontjes van de courgette en aubergine, snijd daarna deze vruchten in de lengte in plakken van 1 cm,. Bestrooi de plakken met zout en laat deze circa 10 minuten intrekken.

Bereiding

Pel de knoflook, pers dit uit in de olijfolie. Dep de plakken courgettes en aubergine droog en bestrijk ze aan één zijde met de knoflookolie.

Verhit een grillpan en grill de plakken ongeveer 2 minuten in de pan, op de ingesmeerde zijde. Leg de plakken hierna naast elkaar op keukenpapier, met de gegrilde kant naar boven. Verdeel de roomkaas over de plakken en rol de plakken daarna op. Zet ze vast met een cocktailprikker, zodat er rolletjes ontstaan.

Bestrijk de rolletjes met de rest van de olie en gril ze nog even in de verhitte grilpan.

Serveertip

Voor een lunchgerecht lekker als er een pistoletje of ciabatta bij geserveerd wordt.

Voor een stevigere smaak, kan je 1 theelepel grof gemalen zwarte peper door de roomkaas mengen.

Bestrijk de rolletjes met een groene of rode pesto voordat u de roomkaas erover verdeelt

Soort gerecht: bij- of lunchgerecht Aantal personen: 2 personen Bereidingstijd: ca 25 minuten
Wijntip: zonnige, lichtkruidige witte of roséwijn.

Eet smakelijk !!